Kol Germe Ameliyatı Nedir?
‘Pazı Derisi’ olarak da bilinen kolun üst bölgesinde, aşırı kilo alıp verme, yaşın ilerlemesi gibi nedenlere bağlı olarak sarkma ve buruşma olur. Bu durum özellikle yaz aylarında insanı fazlasıyla rahatsız eder. Brakioplasti olarak da anılan kol germe operasyonu bu sorunları ortadan kaldırmak için yapılır.
İçindekiler
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe ameliyatı, kol içi ve alt bölgelerindeki sarkmış cilt ve yağ dokusunun çıkarılması ile gerçekleşen operasyondur. Kol iç kısmında sarkan bölgenin deri ve yağ dokusu eliptik olarak çıkarılır. Kesi izi, kol içinde saklanır.
Kol germe operasyonu, lokal ya da genel anestezi şeklinde yapılır. Lokal anestezi ile yapılan ameliyatta hastalar aynı gün taburcu edilirken genel anestezi ile yapılan ameliyatta hasta bir gün hastanede müşahede altında tutulur. Kol bölgesinde meydana gelen sarkmalar hem boyuna hem de enine doğru olabilir. Bu sebeple ameliyatta kol, enine ve boyuna kesilerek sarkan deri vücuttan çıkarılır. Kol derisi enine doğru sarkmışsa kesi izini saklamak daha kolaydır. Boyuna sarkın derilerde kesi izi daha çok görülür.
Kol germe ameliyatı 18 yaşından büyük herkese yapılır.
Kol Germe Ameliyatı Teknikleri
Kol germe estetiği ameliyatı için 2 tür yöntem kullanılır.
Ameliyatsız Kol Germe Yöntemi
Ameliyatsız kol germe, cerrahi bir işlem gerektirmeyen bir tekniktir. Bu teknikte kesi yapılmadığı için iz kalması söz konusu değildir. Ameliyatsız kol germe tekniğinde liposuction uygulanır. Bu yöntemin yapılabilmesi için hastanın kol derisinin uygun olması ve çok sarkık olmaması gerekir.
Ameliyatlı ve Liposuction ile Kol Germe Yöntemi
Kol germe estetiği ameliyatı ve liposuction yönteminin birlikte kullanıldığı durumlarda kol sarkıklığının fazla olması gerekir. Hastanın kolunun iç kısmına kesi açılır. Açılan kesi L şeklindedir. Bölgede bulunan fazla yağlar liposuction yöntemi ile çıkarılır. Bu yöntem de kolda iz kalır. Yöntemin uygulandığı bölgede ağrı oluşur.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası Süreç
Kol germe işlemi oldukça kolay bir süreçtir. Ameliyattan sonra ameliyatın yapıldığı bölgede ağrı olması normaldir. Ameliyatının yapıldığı bölgede ödem ve şişlik görülebilir. Bu durum 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Kol germe ameliyatından sonra 1 ay kadar süre ağır kaldırılmaması gerekir.
Kol, hareketli bir bölge olduğu için yağlanmaya müsaittir. Kol germe estetiğindeki amaç, hastaya ince ve güzel bir görünüm kazandırmaktır.
Kol germe ameliyatından sonra hasta birkaç gün sonra normal hayatına geri döner. Dikişlerin iyileşmesi ortalama 10 gün sürer. Ameliyattan sonra 1 ay korse kullanılması gerekir. Korse hem şişliği önler hem de dokuların daha iyi iyileşmesini sağlar. Kesi izleri 1 aydan sonra iyileşmeye başlar, yaklaşık 1 yıl sonrada kaybolmaya başlar.
Kol Germe Ameliyatının Avantajları
- Kol germe estetiği sonrası kol dokusu sıkılaşır.
- Kesi izi kolun iç kısmında olduğu için arkadan ve ondan fazla görünmez.
- Kol germede kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır.
- Yara izi zamanla belli belirsizleşir.
Yağ Alma (Liposakşın) hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz
Kol Germe Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
Operasyondan 48 saat sonra duş alınabilir, yaklaşık 1 hafta sonra günlük yaşama dönülebilir. 1 buçuk-2 ay sonrasında egzersiz yapılabilir. İlk bir ay özel bir kol korsesi kullanılması önerilir.
Kol Germe Ameliyatı Zor mu?
Kol germe operasyonu pek çok operasyona göre daha kolay bir operasyondur, hasta kısa süre içerisinde günlük hayatına dönebilir.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kolun iç kısmından koltuk altına doğru uzanan paralel bir kesi yapılır, sarkık deri alınır ve ameliyat tamamlanır.
Sarkık Kol Sporla Düzelir mi?
Sarkık kolun sporla toparlanması mümkündür ancak sarma seviyesi çok fazlaysa ya da büyük bir kilo kaybı söz konusu ile bu sarkmalar spor ile düzelmeyebilir.
Kol Germe Ameliyatında İz Kalır mı?
Kol germe operasyonu esnasında yapılan dikiş estetik bir dikiştir ve dikişler göz önünde olmayan bir bölgede olduğundan rahatsız edici seviyede bir iz kalması söz konusu değildir.
Kol Germe Ameliyatı Ağrılı mı?
Bu operasyon ağrılı bir işlem olarak görülmez, ancak operasyondan sonra sızı ve hafif ağrılar söz konusu olabilir. Doktorun önerdiği ağrı kesicilerin kullanımıyla bu ağrı dindirilebilir.
Kol Ameliyatında Kaç Gün Hastanede Kalınır?
Kol germe operasyonu hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezi kullanıldığında hastanede kalmaya gerek görülmeyebilir, genel anestezi ile yapılan operasyondan sonra hasta bir gece hastanede kalabilir.
Kol Germe Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
Kollarında farklı sebeplerden sarkma olan kişiler bu ameliyatı yaptırabilir. Fazla doku görünümünün toplatılması için yapılan bu operasyon doktorun uygun görmesi halinde uygulanır.